ISPARTA / ULUBORLU - Ali Orhan Kirişoğlu İlkokulu

May

2024 yılı Karayolu Trafik Haftası Eğitimleri kapsamında Okulumuzda Uluborlu İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Personeli Mevlüt BAYAM tarafından Trafik Güvenliği eğitimi verilmiştir.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı yayınlandı. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

Nis

“Sesimiz Elimiz” projesi kapsamında Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksek Okulu öğrencileri okulumuza gelerek öğrencilerimize işaret dili eğitim vermeye devam ettiler.Öğrencilerimiz bu hafta işaret diliyle akrabalık terimlerini öğrendi.

Nis

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında öğretim programlarının yanında öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya, millî ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik kültürel ve sanatsal sosyal etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu amaçla Halk Eğitimi Müdürlüğünce "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın yer aldığı 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması, öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla;  "Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor" temasıyla “Minik Eller, Büyük Hayaller” adlı etkinlikler düzenlendi.

Okulumuz öğrencileri boyama atölye çalışması gerçekleştirdi.

Nis

Geleceğin çocukların hayallerinde saklı olduğunu bilen Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk  Bayramı'nı her yıl olduğu gibi 104. yılında da coşkuyla kutladık. Cumhuriyetimizin koruyucusu ve takipçisi olan, bugün olduğu gibi gelecekte de barış, huzur ve refahı sağlayacak olan çocuklarımızın bu coşkulu gündeki mutluluklarına; öğretmenlerimiz ve velilerimiz de ortak oldu.

Biz de; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan sevgili çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımızla kutluyoruz. Böyle güzel bir günde, birbirinden güzel gösterilerin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Tüm dünyaya meydan okuyarak kazanılan, destansı zaferlerimizden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve gözünü kırpmadan bu vatan için canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Mrt

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 103. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şbt

28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda Uluborlu Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin destekleriyle "Deprem Tatbikatı", "Yangın Tatbikatı", "Kurtarma Tatbikatı" yapılmıştır. Emeği geçen öğretmenlerimize ve itfaiye personeline teşekkür ederiz.

Şbt

2023/2024 eğitim öğretim yılının 2. Dönemi itibariyle 2 A sınıfı öğretmeni öncülüğünde , öğrencilerimiz "Oyun Labirenti" e Twinning projesine başlıyor.

Şbt

Öğrencilerimizi teknolojinin zararlı yönleri konusunda daha bilinçli hale getirmek amacıyla Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele biriminde görevli polis memurlarımız tarafından 09.02.2024 tarihinde öğrencilerimize "Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi" verilmiştir. Görevli polis memuru arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ock

"Dönem Sonu Faaliyet Haftası " etkinlikleri kapsamında tecrübe paylaşımı söyleşimizi Uluborlu Devlet Hastanesi doktorlarımızdan Esra Uysal ile gerçekleştirdik. Sayın doktorumuza bizimle paylaştığı değerli bilgiler için teşekkür ederiz.

Ock

Belirlenen hitabet oyunları ile öğrencilerimizin sınıf içinde hitabetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaparak eğlenmesi sağlandı.

Ock

Etkinlikte emeği geçen veli öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.